Постинг
04.11.2017 12:38 -
Задушен джолан с медена глазура и пикантни картофки
Автор: kuhnq
Категория: Рецепти
Прочетен: 325 Коментари: 0 Гласове:
Последна промяна: 05.11.2017 10:22
Прочетен: 325 Коментари: 0 Гласове:
0
Последна промяна: 05.11.2017 10:22
Необходими продукти:
2 бр.джолан
1 суп.л.горчица
2 суп.л.кетчуп
2 суп.л.мед
щипка канела
сол
чер.пипер
1 ч.л.чубрица
1 стръг праз
4 големи картофа
1 ч.л.къри
1 ч.л.черв.пипер
4 скил.чесън
сол
Начин на приготвяне:
Джоланите се измиват и се подсушават добре.Праза се реже на ситно.Останалите продукти се смесват и се намазват джоланите с получената смес.Поръсват се с наситнения праз.Завиват се във фолио и се оставят във фурната за 2 ч.на 150°С.През това време картофите се белят и нарязват на филийки.Измиват се и се овкусяват със сухите подправки и смления чесън.Също се завиват с фолио и се пъхат във фурната до джолана.
2 бр.джолан
1 суп.л.горчица
2 суп.л.кетчуп
2 суп.л.мед
щипка канела
сол
чер.пипер
1 ч.л.чубрица
1 стръг праз
4 големи картофа
1 ч.л.къри
1 ч.л.черв.пипер
4 скил.чесън
сол
Начин на приготвяне:
Джоланите се измиват и се подсушават добре.Праза се реже на ситно.Останалите продукти се смесват и се намазват джоланите с получената смес.Поръсват се с наситнения праз.Завиват се във фолио и се оставят във фурната за 2 ч.на 150°С.През това време картофите се белят и нарязват на филийки.Измиват се и се овкусяват със сухите подправки и смления чесън.Също се завиват с фолио и се пъхат във фурната до джолана.
Няма коментари